REHABILITACIJA

Dete obolelo od maligne bolesti u porodici je prioritet u svakom pogledu. Pored adekvatnog lečenja i kvalitetnog života tokom lečenja, detetu je neophodno omogućiti i kvalitetan psihofizički i socijalni oporavak nakon završenog intenzivnog lečenja, u fazi održavanja remisije.

Udruženje “Zvončica” zastupa stav da je dečji kancer porodična bolest, jer je dugotrajno lečenje isrpljujuće, kako za samo obolelo dete, tako i za celu porodicu. Višemesečna izolovanost obolelog deteta od doma, drugog roditelja, braće i sestara, ostavlja trajne posledice na celu porodicu.

Zahvaljujući brojnim donatorima od 2010. godine, udruženje “Zvončica” organizuje desetodnevna letovanja na planini za pedeset porodica lečene dece. Pored odmora i opuštanja, boravak na planini sadrži brojne aktvnosti za decu i roditelje koje sprovode likovni umetnici iz Grupe IDE, specijalni pedagozi, rekreatori i psiholog  iz “Zvončice”.

Projekat se finansira isključivo iz namenskih donacija.

2015 GUČEVO

Već petu godinu po redu organizovali smo letovanje za porodice čija su se deca tokom 2014. godine, od malignih i drugih retkih bolesti, lečila u Službi za hematoonkologiju i Odeljenju za transplantaciju kostne srži Instituta za majku i dete. Letovanje u odmaralištu „MN Gučevo“ kod Banje Koviljače, ove godine je organizovano zahvaljujući velikom razumevanju i značajnoj donaciji Fondacije SKS 365. Sa nama su bili i naši prijatelji, porodice iz Republike Srpske, iz udruženja "ISKRA". Roditelji su imali priliku da se ponovo „upoznaju“ sa svojom decom, da se druže u zajedničkim aktivnostima, da se odmore od svakodnevnih poslova i svoje vreme u potpunosti posvete svojoj porodici.

2014 Gučevo

Od 1. do 10. avgusta boravili smo na Gučevu kod Banje Koviljače, u odmaralištu MN Gučevo. Porodično opuštanje, zajednička igra i smeh do suza, lek je za sve i svakoga. Ovako izgledaju deca i roditelji kada se opuste, kada zaborave ko je odrastao, a ko dete, šta je bilo i šta će biti. Najvažnije je danas, sada, ovaj trenutak sreće koji ublažava tugu, bol i ružna sećanja! Zahvaljujemo se građanima Srbije na donacijama koje su nam, uprkos finansijskim teškoćama zbog poplava, omogućile da organizujemo letovanje, a posebno hvala odmaralištu MN Gučevo na razumevanju, toploj dobrodošlici i domaćinskoj usluzi.

2013 Gučevo

Donacija Tužilaštava i građana Srbije omogućila je deci i porodicama nezaboravno letovanje, odmor, opuštanje i prijateljstva zanavek.

2012 Divčibare

Donacija "HTD VUJIĆ DIVČIBARE" i građana Srbije

2011 Divčibare

Donacija "HTD VUJIĆ DIVČIBARE"

2010 Ivanjica

Zahvaljujući donacijama građana Srbije, finansirali smo boravak lečene dece i njihovih porodica u Zavodu za rehabilitaciju u Ivanjici.

Leave a Comment