FINI & Zvončica – akcija prikupljanja sredstava za Psihosocijalni program

Lečenje dečjeg raka traje oko 3 godine.
To je 1095 propuštenih dana za igru, učenje i istraživanje.
Naš zadatak je da ispunimo tih 1095 dana igrom, učenjem i istraživanjem.

Kupovinom specijalnog pakovanja francuskih makarona, manufakture “FINI” doprinosite da se propušteni dani  za igru nadoknade. (Svetozara Miletića 7, Dorćol, Beograd)

Pokloni sebi i sa drugima podeli srce 1

Etiketa FINI_Zvoncica-01Zahvaljujući Trag fondaciji i programu “Uspešni fandrejzing” udruženje “Zvončica” je sa manufakturom FINI pokrenulo akciju prikupljanja sredstava za Psihosocijalni program za decu obolelu od malignih bolesti, pri Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”.

Uz manufakturu FINI, koja donira pola sredstava od svake prodate kutijice, akciji su se pridružili i firma Kutijica, koja donira ceo asortiman kutijica, i štamparija Manuarta, koja donira štampu na kutijicama.

Cilj programa je obezbeđivanje psihosocijalne podrške deci oboleloj od malignih bolesti  kroz psihosocijalni program koji obuhvata: Psihoterapijski i savetodavni rad;  Аrt terapiju; Medicinska igru.

Tokom lečenja, koje može potrajati i godinama, mali pacijenti su potpuno izolovani od normalnog života i često se susreću sa teškim, zastrašujućim, bolnim i frustrirajućim situacijama. Psihosocijalni program, koji Zvončica sprovodi, pokazao se kao bitan činilac koji izuzetno pomaže opštem stanju malih pacijenata. Iz tog razloga razvoj i proširenje psihosocijalnog programa jeste osnovna ideja ovog projekta.

Psihosocijalnim programom doprinosimo da hospitalizacija bude manje traumatsko iskustvo, doprinosimo smanjivanju i ublažavanju traume, straha, stresa, neprijatnosti i osećaja bola koji deca obolela od malignih bolesti doživljavaju tokom brojnih medicinskih intervencija, poboljšanju psihofizičkog stanja deteta i porodice tokom hospitalizacije i trajanja intenzivne faze lečenja, što doprinosi pozitivnom ishodu lečenja i uspešnijoj resocijalizaciji nakon završenog lečenja.

Kako možete pomoći:

 • Jednokratnom donacijom pomažete rad udruženja i programe namenjene deci oboleloj od raka.
 • Redovnim mesečnim donacijama postanite deo našeg “Kruga dobročinitelja” i obezbedite trajnost psihološke podrške deci i roditeljima.
 • Budite FINI i kupovinom specijalnog pakovanja francuskih kolača – makarona, manufakture “FINI” (Svetozara Miletića 7), doprinosite da svaki kolačić u vašim rukama postane finansijska podrška programima udruženja i korak napred za unapređenja kvaliteta života dece tokom lečenja od raka.

Šta možete pomoći:

 • 1.000 din           obezbediće rođendanski poklon jednom detetu u bolnici.
 • 2.000 din           obezbediće mesečne potrebe potrebe materijala za Art terapiju.
 • 5.000 din           obezbediće set igračaka za terapiju igrom.
 • 9.000 din           obezbediće štampanje 300 informativnih brošura za decu i roditelje.
 • 20.000 din         obezbediće 7 dana psihološke podrške deci i roditeljima.
 • 50.000 din         obezbediće 7 dana rehabilitacionog kampa za četvoročlanu porodicu.
 • 100.000 din       obezbediće 50 dana terapije igrom.
 • 350.000 din       obezbediće 300 dana psihosocijalnog programa.
 • 1.000.000 din    obezbediće 1000 dana ispunjenih igrom.

 

Svakim, pa i najmanjim doprinosom, sigurno ćete obezbediti jedan osmeh više.

DONATORSKI RAČUN: 205-232202-39

Video

Video FINI & ZVONCICA

Projekat podržali : Trag fondacija i USAID; FINI, Kutijica, Manuarta, Grupa IDE, Suzana Sumrah